Kijkcijfers zaterdag 8 juli 2023

De TV van gisteren: rampzalige start voor 'The Voice 2.0' The Talent Scouts

9 juli 2023 08:56 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© WDG Photography
Al maanden wordt de komst van The Talent Scouts op SBS6 omschreven als The Voice 2.0, maar de nieuwe talentenjacht uit de koker van John de Mol scoort bij lange na (nog) niet dezelfde kijkcijfers. Een flinke kater voor Talpa op de zondagochtend.

Met 372.000 kijkers maakt The Talent Scouts zaterdagavond een dramatische start. Nog slechter dan de armoedige score van de aftrap van De Kwis met Ballen. Ook de reacties op de talentenjacht met Angela Groothuizen, Donnie, Flemming, Nicky Romero en Tabitha als juryleden ofwel talentscouts zijn matig. 'Slap aftreksel van The Voice' en 'te ingewikkeld en te traag om een succes te worden', klinkt de kritiek. De meningen over Kalvijn als presentator lopen uiteen van 'de uitstraling van een broodrooster als presentator' tot 'de grootste verrassing is dat Kalvijn het eigenlijk niet eens zo slecht doet als presentator'.

Is het de zoveelste kijkcijfermislukking voor Talpa, of krijgt The Talent Scouts net als De Kwis met Ballen wellicht een opleving?

Zing!

Bij de EO kan de vlag uit, want zo voor de finale van Zing! volgende week lijkt The Talent Scouts absoluut geen concurrentie te vormen. 659.000 kijkers zien zaterdagavond op NPO 1 welke drie zanggroepen zich in de finale van plaatsen. Volgende week wordt duidelijk welk koor de eerste editie van Zing! wint. 

De Kwis met Ballen

Na die hierboven genoemde opleving van De Kwis met Ballen, levert Johnny de Mol deze week weer wat in qua kijkers. Dit keer kijken 587.000 kijkers naar de ballenshow, waarmee het programma wel het best scoort op SBS6 en 'The Voice 2.0' dus overstijgt. 

De Avondetappe en Op1 

NPO 1 zit deze zomer gebakken dankzij de sportverslaggeving. Op het achtuurjournaal na scoort De Avondetappe veruit het best met 930.000 kijkers op NPO 1. Ook Op1 behaalt de top vijf, met 739.000 kijkers. 719.000 kijkers zitten aan de publieke omroep gekluisterd voor de Tour de France. NOS Studio Sportzomer is tot slot goed voor 517.000 kijkers. 

Meer over