The Voice Of Holland opnieuw nummer één

28 September 2013 09:08 | kijkcijfers | Door Televizier

In Amerika won The Voice afgelopen week een Emmy Award en ook in Nederland is de talentenjacht met 2.67 miljoen kijkers wederom de winnaar.

The Voice Of Holland laat met die uitstekende score zelfs Goede Tijden Slechte Tijden ruim achter zich. De populaire soap moest het doen met 1.85 miljoen kijkers, maar was daarmee nog altijd meer in trek dan het 20 Uur Journaal dat op 1.49 miljoen uit kwam.

RTL Late Night verliest nipt van Pauw & Witteman

Humberto Tan profiteert met RTL Late Night als vanouds van het feit dat hij direct na kijkcijferkanon The Voice zit. Het levert hem 1.02 miljoen kijkers op, een ruime verdubbeling van wat hij in de rest van de week scoort. Toch was dat niet genoeg om zijn concurrenten Pauw & Witteman voor te blijven, het duo was goed voor 1.05 miljoen. 

Praatcijfers

Ook op social media gebied was The Voice de winnaar. Met 8050 tweets torent het programma ver uit boven de 1541 berichten die aan de nummer twee GTST werden gewijd. Met name de geflopte auditie van oud X-Factor finalist Pyke Pos maakte de tongen los, al kwam dat niet alleen door zijn gezang. De opmerkingen van zijn vriendin, Sonja Silva maakten de tongen ook behoorlijk los. 

Meer over