The Voice verliest kijkers, verhitte discussie over racisme door P

23 November 2013 09:01 | kijkcijfers | Door Televizier

Het was bijna een gewone vrijdagavond, met de gebruikelijke kijk- en praatcijfers. Tot Pauw & Witteman de discussie over 'racisme in Nederland' nog maar een keer aanzwengelde.

Het is een bekend gegeven: The Voice of Holland verliest altijd kijkers bij de live-shows. Blijkbaar vindt het Nederlandse publiek de audities en de battles toch een stuk leuker, al staat The Voice met bijna 2,4 miljoen kijkers stevig op de eerste plaats. De talentenjacht is nog altijd een superhit.

Armin van Buuren in The Voice

Onze vaderlandse dance-trots Armin van Buuren opende de show, tot groot plezier van de kijkers. 

Gerrie Dantuma is door!

Gisteravond moest een van de grote favorieten van vorig jaar opnieuw aantreden. Gerrie Dantuma werd in 2012 het slachtoffer van de battles, nu zong ze zich vol overtuiging naar de volgende live ronde. En ze zag er nog prachtig uit ook:

Met dank aan styliste Chantal Bles, die bij zo'n beetje iedere kandidaat reclame maakte voor zichzelf (en de gebruikte kleding) op Twitter:

Behalve Gerrie Dantuma zijn ook door: Steffen en Nicole van Team Trijntje, Collin en Jennifer van Team Ali B., Mitchell en Cheyenne van Team Ilse en dus Gerrie samen met Julia van Team Marco.

Naar huis moesten Sanne, Matt, Annika, Imelda, Lizzy, Darren, Fantine en Grant.

Marco is trots op zijn team:

Pauw en Witteman: Racisme in Nederland?

Het was vrijdagavond bijna een gewone tv-avond met The Voice en Goede Tijden hoog in de hitlijsten, maar er gebeurde toch nog iets bijzonders. Praatprogramma Pauw & Witteman maakte laat op de avond de tongen los op Twitter. Wat was er aan de hand? Het thema was: de uitzending ging over racisme in Nederland. En of dat erger aan het worden is.

Na het gedoe over Zwarte Piet, de mislukte grap van Daphne Bunskoek over de slavernij in het satirsche programma Volgende Week, Gordon die in Amerika wordt gehekeld als racist en de uitzending van Het Grote Racisme Experiment kwam de tv-kijker bijna twittervingers te kort. Pauw & Witteman eindigde ineens op de tweede plaats in de Televizier Praatcijfers.

Cornald Maas, die eerder op de avond nog naar The Voice had gekeken, vatte de uitzending (en daarmee ons land) op deze manier samen:

Misschien niet al te fijnzinnig dus, maar hij denkt niet dat ons land echt racistischer wordt. Bewijs daarvoor ziet hij in de talentenjacht van RTL 4, wat toch een enorme hit is:

Aan het einde van de avond werden veel mensen niet vrolijk van de uitzending en vooral wat er vervolgens op Twitter gebeurde:

Meer over