Kijkcijfers maandag 7 augustus

De TV van gisteren: Tijl Beckand begint voorzichtig met nieuwe kennisquiz Waar Gaat Het Over?

8 augustus 2023 07:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Tijl Beckand kan na een mogelijk rusteloze nacht opgelucht ademhalen. Zijn nieuwe kennisquiz Waar Gaat Het Over? trok maandag een prima 714.000 kijkers naar RTL 4.

En je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk.

Lees ook: Tijl Beckand reageert op kritiek: 'Nooit leuk als mensen iets stom vinden waar ik mee te maken heb' 

Waar Gaat Het Over?

Nu Ruben Nicolai geniet van een welverdiende vakantie en soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden nog even op zich laat wachten, is het aan Tijl Beckand om de kijkers te vermaken met Waar Gaat Het Over?. In deze nieuwe spelshow draait het om het leggen van verbanden. Hoe makkelijk dat op papier ook klinkt, de kijkers moeten er toch nog even aan wennen. Op Twitter is het enthousiasme vrij ver te zoeken: veel kijkers snappen niet helemaal hoe het programma werkt.


B&B Vol Liefde

Voor het 'echte' vermaak hoefden de kijkers van RTL4 echter niet te schakelen, want B&B Vol Liefde was ook ditmaal weer van de partij. 988.000 kijkers zagen maandagavond hoe er troubles in het Franse speelparadijs van Walter waren, hoe Marian Gerry eens flink de waarheid vertelde en hoe Brams beginnende liefde met Suus werd verstoord door de komst van een nieuwe single.

De Slimste Mens

Hoe mooi die score voor RTL4 ook is, het lukt de zender maar niet om op te boksen tegen NPO1. Maar liefst 1,3 miljoen kijkers zaten maandagavond klaar voor de slotaflevering van MAX Vakantieman. Kort daarvoor kregen 2,1 miljoen kijkers van De Slimste Mens nog een ware battle te zien tussen vrouwen Nandi van Beurden, Femke Wiersma en Isabelle Kafando. Een strijd die Nandi en Isabelle wisten te winnen: zij nemen het vandaag op tegen journalist Elodie Verweij.

The Capture

Verder keken maandag 872.000 kijkers naar De Oranjezomer, was een herhaling van Het Verhaal van Nederland goed voor 327.000 kijkers en had NPO2 juist wat nieuws in petto. Onder het toeziend oog van 252.000 kijkers ging de Britse thrillerserie The Capture van start. Daarmee scoorde de zender meer kijkers dan SBS6 die om 20:30 uur een herhaling van Code van Coppens: De Wraak van de Belgen uitzond: die was goed voor 194.000 kijkers.

Meer over