Kijkcijfers zondag 28 juli 2019

Tour de France, Formule I en Zomergasten best bekeken

29 Juli 2019 08:47 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Anouk van Kalmhout
De laatste etappe van de Tour de France werd het best bekeken programma van de avond, de idiote Formule I-race in Duitsland deed het niet veel minder en John van den Heuvel trok aardig wat kijkers in Zomergasten
De laatste etappe van de Tour de France was een avondetappe en daardoor extra in trek bij de kijkers. Het lukte Dylan Groenewegen niet om als eerst over de meet te komen in Parijs, maar Steven Kruijswijk stond wel op het podium en dat werd gezien door 1,8 miljoen kijkers. De Colombiaan Egan Bernal was de grote winnaar van deze Tour. 

Formule I

Ook de Formule I-race in het Duitse Hockenheim werd goed bekeken. 1,3 miljoen kijkers zagen op Ziggosport dat alle coureurs gleden en botsten in de regen. Uiteindelijk bleek Max Verstappen de beste van allemaal. 

Zomergasten

Andere tijden sport trok 444.000 kijkers, Het zijn net mensen op RTL 4 moest genoegen nemen met 392.000 en Wegmisbruikers op SBS was goed voor 340.000. De eerste aflevering van Zomergasten deed het een stuk beter. John van de den Heuvel moest concurreren met de Tour de France maar trok toch nog 647.000 kijkers die over het algemeen best enthousiast waren over de fragmenten en verhalen van de misdaadverslaggever. 

Meer over