Kijkcijfers donderdag 2 februari

TV van gisteren: bijna 1,2 miljoen kijkers zien Nicole en Manuel het moeilijk hebben in Ik Vertrek

3 februari 2023 09:02 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© AVROTROS

In het eerste deel van hun emigratie-avontuur zagen we gisteravond Nicole en Manuel bouwen aan hun droom in Ik Vertrek. Al ging dat niet van een leien dakje.

Door de ongelukkige val van Manuel, waarbij hij een hersenbeschadiging heeft opgelopen, is het voor hem lastig om veel prikkels te verdragen. Zijn gezondheid die achteruitgaat in combinatie met de ene tegenslag na de andere en de druk op hun relatie, begint zijn tol te eisen. Zo zagen we in de aflevering dat niemand komt opdagen op de dag dat de fundering moest worden uitgegraven, dat het door de dure materialen snel gaat met het bouwbudget en dat er steeds meer irritatie naar elkaar ontstaat. Ondanks de moeilijkheden, hebben kijkers toch bewondering voor het stel.

De Slimste Mens

De absolute favoriet onder de kijkers was wederom De Slimste Mens. Het programma had gisteravond bijna 2,4 miljoen kijkers. Presentator Erik van Looy wist eerder al te verrassen met zijn verschijning en humor, maar kreeg het ook in de uitzending van gisteravond weer voor elkaar om de harten van de kijkers te stelen. 

Vandaag Inside

Met meer dan 1 miljoen kijkers heeft ook Vandaag Inside op SBS6 gisteravond weer goed gescoord. In de aflevering zagen kijkers onder andere hoe René van der Grijp en Johan Derksen het uitgierden toen de suggestie van Leonne Stentler om Sarina Wiegman Ajax-coach te maken voorbijkwam. Daarnaast werd gesproken over het onderwerp mobieltjes in de klas, waarbij Johan aangaf het eens te zijn met het verbod. 

Overige zenders

Het achtuurjournaal trok gisteravond meer dan 2,2 miljoen kijkers. Het journaal om 18:00 uur was goed voor 1.275.000 kijkers en ook meer dan 1,2 miljoen mensen zagen het half acht nieuws op RTL 4. De avondshow van Arjen Lubach trok meer dan 1 miljoen kijkers. Verder keken mensen naar een vandaag (1.055.000), Editie NL (928.000), Mr. Frank Visser (847.000) en DNA Singers (752.000). 

Meer over