Kijkcijfers dinsdag 13 juni 2023

De TV van gisteren: Laagterecord voor Marcel & Gijs

14 juni 2023 09:08 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
De uitzending van dinsdagavond heeft niet al te best uitgepakt voor Marcel & Gijs. De talkshow trok een hele matige 378.000 kijkers en dat is het laagste aantal sinds Marcel & Gijs begonnen.

Tot nu toe is de best bekeken aflevering nog steeds de première, die 611.000 kijkers scoorde. Dinsdag was de hoofdgast Sander Schimmelpenninck die lang niet geliefd is bij iedereen, toch was er gelukkig ook een aantal kijkers dat wel met plezier keek. 

De schoenen van Mardel van Roosmalen zijn trouwens ook de moeite om eens nader te bekijken. 

De Moeite Waard

Wie wel prima scoorde, ondanks het warme weer, was De Rijdende Rechter die net iets meer dan 1 miljoen kijkers aan zich wist te binden. En dat is knap werk. Keuringsdienst van Waarde deed het ook aardig met 862.000 kijkers. Op RTL 4 gaat het iets minder goed met De Moeite Waard, het huizenprogramma van Tijl Beckand. Slechts 616.000 kijkers zagen Marcel en Esmee een villa in Almerre kopen om die op te knappen maar gedurende het programma bleek dat de twee het voor vooral zichzelf verbouwden. En dat was tegen het zere been van Bob Sikkes en de kijkers. 

Jinek

Dankzij de magere cijfers van Marcel & Gijs scoort Jinek de laatste week veel beter dan tegenover Vandaag Inside. Dinsdag was de talkshow goed voor 702.000 kijkers en daar zal Eva blij mee zijn. Eva had o.a. de vroegere MTV vj Simone Angel in de uitzending. Maar daar zag deze mevrouw niet zo heel veel van. 

Meer over