Kijkcijfers 9 februari 2023

De TV van gisteren: Nicole en Manuel krijgen moeilijk nieuws te verwerken in Ik Vertrek

10 februari 2023 09:45 | kijkcijfers | Door Susanne Jansen

© AVROTROTS

In het tweede deel van het emigratie-avontuur van Nicole en Manuel, zagen bijna 1,4 kijkers gisteravond dat het stel opnieuw een moeilijke start had in Ik Vertrek. Het verdriet was bijna vanuit huis voelbaar.

In de aflevering van vorige week zagen we al dat niemand kwam opdagen op de dag dat de fundering moest worden uitgegraven en dat het bouwbudget veel sneller op ging dan verwacht. Ook ontstonden tussen Nicole en Manuel de nodige irritaties.

Naast de grote zorgen om dieren, krijgt Nicole ook nog een telefoontje van haar moeder uit Nederland. Het gaat om haar vader, hij is hard gevallen en Nicole besluit om naar Nederland te vertrekken. Achteraf is dat een juiste keus geweest, haar vader overleed terwijl zij in Nederland was. Op Twitter hebben kijkers veel bewondering voor het stel. 

Uiteindelijk is het gastenverblijf na een periode van 2,5 jaar af. Het woonhuis laat nog even op zich wachten.

De Slimste Mens

De absolute favoriet onder de kijkers was gisteren De Slimste Mens. Bijna 2,5 miljoen kijkers zagen gisteren hoe Anniek Pheifer, Quinty Misiedjan en Mátyás Bittenbinder het tegen elkaar opnamen. En het werd spannend, helemaal tijdens de finale! Bij de laatste vraag stond Quinty voor, maar zij vergat seconden weg te laten lopen zodat zij als eerste mocht beginnen. Hier maakte Mátyás gebruik van doordat hij de antwoorden op de volgende vraag wist. Toch viel het veel mensen thuis op dat de algemene kennis van de kandidaten soms wel erg beperkt is. 

Vanavond is de finale tussen Anniek Pheifer, Mátyás Bittenbinder en Martin Rombouts. 

De Avondshow met Arjen Lubach

Naar de Avondshow met Arjen Lubach keken gisteren iets meer dan 1 miljoen mensen. En waar sommige kijkers enorm van het programma genoten, was vooral het lachen van Arjen, maar ook van het publiek onderwerp van gesprek op Twitter. 

 Overige zenders

Naar het achtuurjournaal keken gisteravond bijna 1,8 miljoen kijkers. Het journaal om 18:00 uur was goed voor 1,3 miljoen kijkers en ook het half acht nieuws op RTL 4 werd door ruim 1,1 miljoen mensen bekeken. 1,1 miljoen mensen zagen de uitzending van EenVandaag. Verder keken mensen naar Vandaag Inside (948.000), was de wedstrijd Twente-Ajax populair (960.000) en RTL Boulevard (960.000). 

Meer over