Uitvaart Friso bezorgt Journaal veel kijkers

17 Augustus 2013 10:23 | kijkcijfers | Door Televizier

De uitvaart van prins Friso werd niet live uitgezonden, er werden wel beelden getoond in het Journaal. Bijna 2,5 miljoen Nederlanders keken vrijdag naar het nieuws van 20.00 uur en dat is veel meer dan gewoonlijk.

Ook het Journaal van 18.00 uur, waarin de eerste beelden werden getoond van de indrukwekkende plechtigheid, trok veel kijkers: 1,3 miljoen. Op de uitvaart zong De Beste Singer/Songwriter-deelneemster Maaike Ouboter haar nummer Dat ik je mis. Van dat optreden werden geen beelden vertoond.

Naast de Journaals scoorden Witse en het Mega Piratenfeest ook aardig voor Nederland 1. Op Nederland 2 deed De Slimste Mens het goed met meer dan een miljoen kijkers. Die zagen dat cabaretier Pieter Jouke de aftocht moest blazen.

Praatcijfers

De meeste twitteraars hadden wel iets te vertellen over het TV Lab programma Ali B en de 40 wensen waarin voormalige boef Elmer de wens van twee 90-jarige Amsterdamse zusjes in vervulling liet gaan. Zij wilden dolgraag een dag zonder geldzorgen doorbrengen. Het was een ontroerend programma en dat vonden de mensen op twitter ook.

@Bibifotografie: #alibende40wensen #tvlab wat een gouden formule:) ben nu al fan!

@thewout: @AliBouali dit moet de buis op! superprogramma van Ali B en Elmer.. Ontroerende tv.. #tvlab

Toch won het programma van Ali B. niet de TV Lab Award. Die eer was weggelegd voor Tim Hofman met zijn programma Mijn 5.000 Facebookvrienden.

Meer over