Kijkcijfers dinsdag 8 november 2022

De TV van gisteren: Vandaag Inside weer veruit best bekeken talkshow

9 november 2022 09:01 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© William Rutten
Het moet de andere talkshows een doorn in het oog zijn; Vandaag Inside scoort de laatste tijd de pannen van het dak en is veruit de best bekeken talkshow van het land. 

Het blijft ongelooflijk dat telkens dezelfde mannen aan een tafel dagelijks zoveel kijkers trekken. Waar Op1, Jinek en Khalid & Sophie strijden om de meest actuele gasten, doen René van der Gijp, Johan Derksen en presentator Wilfred Genee iedere dag zo'n beetje hetzelfde. De hoeveelheid kijkers van Vandaag Inside is waarschijnlijk te danken aan het realisme dat Derksen regelmatig aan de dag legt en natuurlijk aan de flauwe en ordinaire filmpjes. 

Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal deed na de 1,2 miljoen kijkers van gisteren bij de première ook dinsdag weer goede zaken. Ditmaal zagen 1,1 miljoen mensen dat er -naast heel veel slecht nieuws- ook goed nieuws te melden was. Verslaggever Jeroen Kramer werd vrijgelaten nadat hij eerder werd verdacht van inbraak. Maar zoals een van de agenten geheel terecht opmerkte:

En het Sinterklaasjournaal heeft ook onverwachte effecten. 

Waku Waku

Andere goed scorende programma's op dinsdagavond waren Opsporing Verzocht met 1 miljoen kijkers en RTL Boulevard met 964.000 kijkers. En er was ook goed nieuws voor het slecht scorende spelletjesprogramma Waku Waku op NPO 3. Normaal gesproken komt dat programma niet verder dan i 200.000 kijkers maar dankzij het Sinterklaasjournaal bleven veel kijkers hangen en eindigde Waku Waku nu op maar liefst 425.000 kijkers. En die kijkers weten na afloop dan dit soort feitjes. 

Meer over