Verslag van Boer Zoekt Vrouw: het treurige deel 4 van de logeerweek

Waar Bertie alweer geen keuze hoeft te maken, Jan worsten maakt van lammetjes en het er voor Theo ondertussen heel beroerd uitziet.

We beginnen meteen met het keuzemoment van Geert. 'Hij raakt me', zegt Hetty. En dat deed inderdaad de hele tijd. Hij raakte zijn drie vrouwen voortdurend aan. Behalve dan vorige week, toen de KRO alle aanraakmomenten zorgvuldig had verwijderd om Geile Geert in bescherming te nemen. Hopelijk mag Geert deze week weer ongebreideld ruiken, proeven en voelen van de Katholieke Omroep. Want nu 50 Shades of Grey een soort Little House On the Prairie blijkt te zijn, hebben we Geert hard nodig.

Ook Mary en Ada willen dolgraag blijven, dus Geert doet het geweldig bij de dames. Hij stuurt uiteindelijk Mary naar huis omdat hij denkt dat hij haar niet de liefde en aandacht kan geven die ze nodig heeft. Dat is zielig, want Mary vertelde net nog aan Yvon dat ze dolgraag wilde blijven. Maar natuurlijk zegt ze nu dat het zo goed is, dat is de standaard tekst van alle vrouwen die naar huis worden gestuurd.

Boer Tom

Leonie en Rimke moeten vanaf nu met z'n tweeën hun best doen om niet vies te worden in de tulpenvelden van boer Tom. Er moeten bollen de grond in met een ingenieuze tractor en Tom heeft zo te zien nogal wat bollen om in de grond te stoppen. Rimke wil weten wat je als vriendin van Tom hoort te doen. 'Iets langs brengen als ik wat ben vergeten', zegt Tom. Dat klinkt als een nuttige dagbesteding. Als het schafttijd is moeten de dames eieren bakken in een keet. Tom wil die van hem aan twee kanten gebakken met een beetje zout en peper. Daarna worden ze geacht voor alle werknemers van Tom een eitje te bakken. Daar zijn vrouwen immers goed in. Tom ziet het helemaal zitten. Helemaal als ze in de toekomst ook nog koffie meenemen.

Boerin Bertie

Bertie is de enige die niemand naar huis heeft gestuurd omdat ze nog een goed gesprek moet voeren. Esther neemt het heft in eigen hand en neemt boerin Bertie mee naar buiten waar het alweer regent omdat het altijd regent in Zeeland. Een van de shetlandpony's heet Darth Vader en kleine Darth ziet eruit alsof hij volledig verzopen is. Esther wil weten wat Bertie van haar vindt en beweert dat mensen haar altijd maar zien als een mooi modepopje, maar dat ze heus wel meer is dan dat. Daarna zegt Esther dat ze Bertie supertof vindt en geeft ze een dikke kus aan een paard. Niet aan Bertie.

Ciska -die nooit wat zegt- heeft daarna een gesprek met de Zeeuwse boerin -die ook nooit wat zegt-, dus dat kan interessant worden. In hun 'gesprek' komen ze tot de conclusie dat ze alle dagen nog helemaal niets tegen elkaar gezegd hebben. Ciska kiest eieren voor haar geld en adviseert Bertie dat ze haar pijlen beter op de andere dames kan richten. Godzijdank, want met ijskonijn Ciska zou het op de boerderij van Bertie een soort voortdurend Antartica zijn geworden. Waar het altijd regent. Dat is dus exit voor Ciska.

Boer Jan

Jan zet zijn schapen een streep op hun kont nadat hij ze heeft gewogen door ze met een van zijn logees op de weegschaal te zetten. Geen vrouw wil op de weegschaal staan in het bijzijn van een man, dus dat is een pijnlijke affaire. Boer Jan maakt zelf worst van de gezellige lammetjes die hij net een streep op de kont zette. En je kan zeggen wat je wil, maar een man met een kapje op zijn hoofd en een kilo lamsvlees in zijn hand is niet sexy. Hup, daar komen de worsten al uit de machine. Ook voor de vrouwen doet dat badmutsje trouwens niet veel. 's Avonds gooien de dames de worstjes in de pan terwijl Jan in de schapenschuur wild met schapenuiers schudt. Daarna eet hij in sneltreinvaart zijn gebrakken aardappeltje, boontjes en worstjes op. Nee echt, zo snel hebben we nog nooit iemand zien eten. Jan beweert dat dat komt doordat hij zo vaak bij de schapen is, die eten namelijk ook snel.

Boer Theo

Sinds Yvon tegen boer Theo heeft gezegd dat hij meer vragen moet stellen, denkt hij aan niets anders. Een goed gesprek wil Theo. Maar hoe? Tenslotte vraagt hij hoe aan Lia hoe zij erin staat. Dat had hij beter niet kunnen doen, want Ria wil naar huis. Net als de twee vrouwen die na de dagdate afhaakten, vindt ook Ria Theo te lief. Daarna moet Ria heel erg huilen. Eerst bij Theo, dan bij Nancy, dan bij Yvon en dan weer bij Theo. Nu is alleen Nancy nog over op de boerderij. En Nancy kijkt niet vrolijk.

Boer Geert

Geert, Ada en Hetty gaan rode kool snijden. Tussen het snijden door bekent Ada dat haar man vroeger vreemd ging, dat ze daarna 25 jaar niemand heeft gehad, maar dat ze nu weer lekker in de armen van een man in slaap wil vallen. Daar kan Hetty overheen. Ze vertelt dat haar man na 22 jaar huwelijk homo is geworden waarop boer Geert meteen over de vleselijke liefde begint. 'Merkte je niet dat je man nooit meer zin had in een lekkere vrijpartij, dat hij geen seks meer met je wilde?' Maar verder houdt hij zijn handen thuis. Wel in de montage van de KRO tenminste.

Boer Tom

Leonie schilt de aardappels. 'Ben je aardappels aan het schillen?', vraagt Tom. Tom zegt dat hij wel eens een 'skarreltje' heeft gehad maar dat hij het afkapt wanneer het serieuzer wordt. Hij vertelt dat hij zich niet kwetsbaar durft op te stellen. Rimke komt uit de douche en baalt dat ze een duidelijk belangrijk gesprek heeft gemist. Ja Rimke, je moet je douches goed timen in Boer Zoekt Vrouw.

Lees ook: Ruim 4,2 miljoen kijkers voor deze treurige aflevering van Boer Zoekt Vrouw.

Reageren