Kijkcijfers zaterdag 16 maart 2024

De TV van gisteren: ruim 1,3 miljoen kijkers voor Victor Mids' zevende Mindf*ck

17 maart 2024 09:47 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Oscar Verpoort/AVROTROS
Na de ontknoping van het 24e seizoen van Wie is de Mol?, heeft AVROTROS het zaterdagavondstokje aan Victor Mids overgedragen. Gisteravond ging de zevende reeks van Mindf*ck succesvol van start.

1.305.000 kijkers zagen zaterdagavond hoe Victor Mids weer zijn trukendoos opentrok. In de seizoensstart gaf Youp van 't Hek acte de présence, die Victor een 'engerd' noemde na zijn eerste truc met hem. "Donder op, Victor Mids", zei de cabaretier vervolgens na een illusie met zijn iconische bril en trouwring. Toen Victor tot slot Flappie terug toverde, werd-ie uitgemaakt voor 'vuile schoft'. Kortom: Youp was onder de indruk. Victor hield ook onbekende Nederlanders voor gek door onder meer tattoos te raden en met een marketingtruc waar Jan Smit een rolletje in speelde. 

Bij Van Duin op de achterbank 

De verhuizing van de vrijdag- naar de zaterdagavond heeft Bij Van Duin op de achterbank geen goed gedaan. Waar het programma van André van Duin eerder rond de 1,3 miljoen kijkers scoorde, keken er zaterdagavond 763.000 kijkers naar André en zijn gast Ronald Goedemondt. Ook nog eens een daling ten opzichte van vorige week; toen keken 897.000 kijkers naar André en Najib Amhali.

Weet ik veel en Ik hou van Holland 

Zowel Talpa als RTL kunnen er de vruchten van plukken dat Wie is de Mol? nu is afgelopen, al viel die lift in kijkcijfers deze zaterdag nog wat tegen. Wie niet naar opvolger Mindf*ck keek, keek wellicht wel naar het seizoensslot van Weet ik veel op RTL 4 (902.000 kijkers) of Ik hou van Holland op SBS6 (701.000 kijkers). Beau van Erven Dorens scoorde zo'n 132.000 kijkers meer dan vorige week, Linda de Mol 136.000. Robert ten Brink scoorde met 811.000 kijkers voor Vriendenloterij Miljonairs op RTL 4 beter dan André van Duin en Linda de Mol. 

*De in dit artikel vermelde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagramkanaal @tinanijkamp. 

Meer over