Voice of Holland wederom overweldigende winnaar

The Voice blijft scoren. De vierde auditieaflevering was met een kleine 2.8 miljoen kijkers de overtuigende winnaar van de vrijdagavond.

De uitmuntende score van de talentenjacht heeft ook effect op de kijkcijfers van RTL Late Night.

Humberto's pieken en dalen

De kijkcijfers van Humberto Tan's praatprogramma zijn behoorlijk grillig. Op vrijdag weet Tan dankzij de sterke lead in van The Voice boven het miljoen uit te komen. Daarmee blijft hij concurrent Pauw & Witteman zelfs voor. Op andere dagen is dat lastiger. Afgelopen woensdag werd met 409.000 kijkers nog een nieuw laagterecord genoteerd.

Nederland 1 scoort stabiel

De kijkcijfers van Nederland 1 zijn daarentegen een stuk minder grillig. Het eerste publieke kanaal is, zoals gewoonlijk, de enige zender die enigszins weerstand kan bieden tegen het geweld van The Voice. Astrid Joosten en de komieken van Kanniewaarzijn veroveren met 1.26 miljoen kijkers de vierde plek in de kijkcijfer top 5, terwijl de Vlaamse krimi Witse met 1.15 miljoen hekkensluiter is van die rangschikking.

Praatcijfers

Toch valt ook op social media het overweldigende succes van The Voice niet te ontkennen. Zo'n 10.930 tweets werden verstuurd, ruim vijf (!) keer zoveel als over Goede Tijden Slechte Tijden, de nummer 2 in de praatcijfer top 5. Er werd druk gepraat over Yuli Minguel die voor de derde keer kans probeerde te maken en ook de ogen van zanger Kera deed menig meisjeshart sneller slaan. Desondanks had Arjan Poppen de meest originele #TVOH tweet.

Reageren