Volgende Week begint met prima kijkcijfers

Daphne Bunskoek en de nieuwsvoorspellende komieken van Volgende Week doen prima zaken: hun debuutaflevering was goed voor 1.03 miljoen kijkers.

Met die score lijkt Volgende Week een prima vervanger voor Dit Was Het Nieuws, dat op hetzelfde tijdstip goed is voor gemiddeld 1.1 miljoen kijkers.

Ik Hou Van Holland wint de avond

Linda de Mol won vrijdagavond in Carré de Zilveren Televizier-Ster, en ook haar Ik Hou Van Holland stond gisteravond op de eerste plaats. 2.06 miljoen kijkers zaten klaar voor de gezellige familiespelshow. Ook Wie Ben Ik scoorde met 1.5 miljoen kijkers stevig. 

Kijkcijfers Nederland 1 in de mineur

Nederland 1 had daarentegen een beduidend mindere avond. Vive La Frans, doorgaans goed voor een dik miljoen, moest nu genoegen nemen met 940.000 kijkers. Ook de laatste Koefnoen van dit jaar scoorde ietwat ondermaats met 870.000 kijkers. Ik Vertrek wist daarentegen wel de kijker te vinden en kwam uit op 1.37 miljoen.

De Prooi opent overtuigend

Een mogelijke verklaring voor de lagere kijkcijfers van Nederland 1 is wellicht het feit dat gister de langverwachte miniserie De Prooi van start ging op Nederland 2. De dramaserie over de ondergang van ABN Amro, met Pierre Bokma in de rol van bankier Rijkman Groenink, slaagde erin 940.000 kijkers te boeien, en is daarmee ook het best bekeken programma van de avond voor de zender. 

Praatcijfers

SBS 6 zond Harry Potter and the Half Blood Prince uit, de film trok een kleine 495.000 kijkers en hangt daarmee zo goed als onderaan de kijkcijfer top 25. Maar als het op praatcijfers aankomt, scoren Harry en zijn vriendjes juist opperbest: maar liefst 922 tweets, goed voor een tweede plek. Alleen Ik Hou Van Holland had er meer: 1221. Overigens lijkt de filmcyclus over de jonge tovenaar nu al een cult status bereikt te hebben...

 

Reageren