Witse en De Slimste Mens nek aan nek in kijkcijferrace

Misdaadserie Witse en kennisquiz De Slimste Mens streden tijdens de tropische vrijdagavond in een ware fotofinish om het kijkcijferbrons.

Het 20.00 Uur Journaal en het Half Acht Nieuws namen respectievelijk de eerste en tweede plaats op de ranglijst in. De strijd om de derde plaats werd uiteindelijk nipt gewonnen door Witse met 16.000 kijkers meer

RTL 4 levert fors in

De vrijdagavondprogrammering van RTL 4 weet steeds minder mensen te bekoren. Waar Betty White in Benidorm Bastards USA relatief stabiel bleef en met 511.000 kijkers ten opzichte van vorige week er 'slechts' 53.000 verloor, leverde Het Beste Van Got Talent Worldwide fors in. Deze week keken 582.000 mensen naar de compilatieshow, een week eerder waren dat er nog 650.000. 

Minder kijkers voor Voetbal International

Ook de heren van Voetbal International hadden te kampen met het warme weer. Waar maandag tijdens de seizoensopener nog 579.000 sportfans klaar zaten voor Wilfred, Johan en René waren dat er vrijdagavond nog maar 362.000. Daarmee komt het voetbalpraatprogramma op de 23e plaats van de kijkcijfer top 25.

Praatcijfers

Toch betekenen hoge kijkcijfers niet automatisch dat er op social media ook veel over een programma gesproken wordt. Zo neemt Voetbal International met 638 tweets de tweede plaats in op de praatcijferranglijst. Knevel & Van den Brink wist met gastpresentator Arend Jan Boekestijn de meeste tongen los te maken: maar liefst 1272 tweets.

Eerder op de avond werd er minder getweet over de Net 5 serie Beschuldigd, toch wist acteur Frans van Deursen het niveau van de reeks op waarde te schatten. 

Reageren