Zomergast Nelleke Noordervliet trekt weinig bekijks

Zomergast Nelleke Noordervliet trok gisteravond weinig bekijks. Zij moest het afleggen tegen Eén Tegen 100 die er met verreweg de meeste kijkers vandoor ging.

Vooraf werd een nek-aan-nekrace voorspeld tussen de tweede Zomergast Nelleke Noordervliet en de start van Eén Tegen 100. Toch ging laatstgenoemde er gemakkelijk met de winst vandoor: het werd 1.015.000 tegen 556.000.

Zomergasten

Zomergasten verliep gisteravond een stuk gemoedelijker dan vorige week met Hans Teeuwen. Zo veroorzaakte hij een hoop commotie na het opsteken van een sigaret in de studio. Nelleke hield het een stuk beschaafder. Zij sprak over haar kijk op de wereld, de rol van vrouwen en het accepteren van pijn.

Eén Tegen 100

Eén Tegen 100 bewijst na dertien jaar nog steeds geen 'escape' nodig te hebben. De NCRV-kijkcijferhit ging gisteravond weer sterk van start. Met ruim een miljoen kijkers heeft presentatrice Caroline Tensen niets te klagen.

Praatcijfers

Ook qua praatcijfers viel Zomergasten wat tegen. Noordervliet wist de tongen wat minder los te maken dan Teeuwen. King Kong schopte het wel tot trending topic. Sommige twitteraars hadden zich een beetje verkeken op de lengte van de film: "King Kong gekeken, pfoe 4 uur lang voor de tv zitten zonder eten", liet iemand weten.

Ook werden er flink wat traantjes weggepinkt tegen het einde van de film. Dit werd niet door iedereen begrepen:

Reageren