Zomerhitte funest voor kijkcijfers

De extreme hitte bezorgde de omroepen een extreem slechte kijkcijferdag. Alleen het 20 Uur Journaal kwam boven het miljoen.

Donderdag is doorgaans een van de betere dagen voor omroepen. Eén klein lichtpuntje in de hitte: iedereen heeft er last van.

De Slimste Mens blijft scoren

Iedereen, behalve Maarten van Rossem en Philip Freriks, zo lijkt het. De Slimste Mens mag dan met 823.000 kijkers onder de miljoengrens gezakt zijn, maar dat maakt de kennisquiz nog altijd veruit het bestbekeken programma op dat tijdstip. Ter vergelijking: John Williams moest het op dat uur in Help, Mijn Man Is Klusser doen met 397.000 kijkers. 

Praatcijfers

Door de hitte is het ook op social media rustig. Opvallend genoeg werd filmklassieker The Sound Of Music met 357 tweets besproken, terwijl er toch slechts 313.000 mensen naar keken. Met 562 tweets werd er het meest gesproken over Knevel & Van den Brink waarin gast-presentatrice Lucille Werner een aantal ondeugende grapjes maakte richting Andries Knevel en tafelgast Johan Derksen over het grabbelen naar ballen.

Op Twitter konden ze er ook wat van. @robscheepers merkte op wel te weten waarom Derksen zo'n klik had met Lucille, want: "ook bij voetbal is hij gecharmeerd van spelers met een slepende beweging." Het leverde hem tien retweets op.

Reageren