10 voor taal

Taalfoutjes opsporen en raadsels oplossen in 10 voor Taal

SBS 6 - dinsdag 7 juni om 20:30

© Talpa
Wie herkent verkeerd gebruikte woorden in zinnen en wie is goed in het oplossen van fotorebussen? Daphne Deckers en Thomas Cammaert nemen het in deze week in de vrolijke taalquiz 10 voor Taal op tegen Marlayne Sahupala en Amara Onwuka.

‘Het schip verging met man en macht.’ Het is een van de taalslippertjes - zinnen waarin woorden of uitdrukkingen niet helemaal goed zijn gebruikt - die de afgelopen weken voorbijkwamen in 10 voor Taal.

Marlayne Sahupala

Deze week is het de beurt aan presentatrice Marlayne Sahupala en weervrouw Amara Onwuka om dergelijke taalfouten te herkennen én te laten zien hoe goed ze zijn in Nederlands. Natuurlijk is presentator Harm Edens ook weer van de partij.

Thomas Cammaert

De twee nemen het op tegen schrijfster Daphne Deckers en acteur Thomas Cammaert. Na twee jaar van weinig tot geen voorstellingen stond Cammaert de afgelopen maanden weer op het toneel in de voorstelling Trompettist in Auschwitz, samen met Soy Kroon, en in Lichter dan ik. ‘Ik mag weer verhalen vertellen, en dat blijf ik de komende tijd doen!’ schreef de Vlaming enthousiast op Instagram.

Meer over