100 dagen in de vergeten wijk

Tim den Besten en Nicolaas Veul gaan wonen in een achterstandswijk in nieuwe serie 100 Dagen

NPO 3 - woensdag 29 november om 21:13

© VPRO
Hoe sociaal is Nederland eigenlijk? In de nieuwe serie 100 Dagen in de Vergeten Wijk leven Tim den Besten en Nicolaas Veul 100 dagen lang in een achterstandswijk. Zij luisteren naar de zorgen van de bewoners en leren over sociale zekerheid in Nederland.

Na de series 100 Dagen voor de Klas en 100 Dagen in je Hoofd verbreden Tim den Besten en Nicolaas Veul opnieuw hun horizon. Voor het nieuwe, vijfdelige programma 100 Dagen in de Vergeten Wijk wonen en werken zij in de Haagse wijk Laak. Als stagiairs sociaal werk verdiepen zij zich in de problemen die heersen in deze ‘vergeten wijk’, waaronder eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme.

Lees ook: Dit is er momenteel aan de hand met Tim den Besten 

Tim den Besten en Nicolaas Veul

Terwijl Den Besten voedselpakketten uitdeelt, biedt Veul tijdens aangrijpende maar hartverwarmende huisbezoeken een luisterend oor aan de bewoners. Zo praat hij met de Colombiaanse Andrea, die samen met haar zoontje dakloos dreigt te worden. De buurtbewoners ontvangen de programmamakers met open armen en vertellen wat een sociaal Nederland voor hen betekent.

Wanneer is 100 Dagen in de Vergeten Wijk op televisie te zien?

100 Dagen in de Vergeten Wijk is vanaf 29 november iedere woensdag vanaf 21:10 uur te zien bij VPRO op NPO3.

Meer over