100 dagen in je hoofd

Tim den Besten en Nicolaas Veul winnen vertrouwen

NPO 3 - donderdag 28 oktober om 20:59

© VPRO
Hoe is het om ziek in je hoofd te zijn? Tim den Besten en Nicolaas Veul verkennen in de zesdelige serie 100 Dagen In Je Hoofd wat er omgaat in mensen die kampen met ernstige geestelijke problemen. En daarmee ontrafelen ze langzaam maar zeker ook de "gekte" in hun eigen hoofd.

In de tweede aflevering van 100 Dagen In Je Hoofd kampt Tim den Besten nog met de gevolgen van het verkeerd gelopen ontbijtgesprekje met Djina, terwijl Nicolaas Veul steeds meer contact heeft met de cliënten op zijn afdeling. Gaandeweg winnen ze het vertrouwen van een aantal cliënten. Nicolaas leert Vince kennen, een voormalige zwerver die bijzondere talenten bezit. Op moederdag gaat Tim op bezoek bij Liesje, die haar dochter maar eens in de maand mag zien.

Nicolaas Veul

Voor Nicolaas Veul was het maken van deze serie een eyeopener, zo stelde hij in een interview met Nu.nl. "In de tweede week brak ik al in tranen uit, omdat alles heel erg binnenkwam en ik nog niet goed wist hoe ik mezelf kon begrenzen", aldus de programmamaker. Met de tijd veranderde dat. "Ik vroeg aan mensen hoe ze zich voelden en wat ik voor ze kon doen. Je ziet veel verdriet, mensen voeren een enorme strijd in hun hoofd of leven in een andere werkelijkheid." 

Meer over