100 dagen in je hoofd

De honderd dagen van Tim en Nicolaas zitten erop

NPO 3 - donderdag 25 november om 20:59

© VPRO
Tim en Nicolaas zwaaien in deze aflevering van 100 Dagen In Je Hoofd af als speciaal stagiair op de Grote Beek en nemen afscheid van de bewoners van de ggz-instelling. Met sommige cliënten hebben ze de afgelopen honderd dagen een hechte band opgebouwd.

De honderd dagen van Tim den Besten en Nicolaas Veul in de Grote Beek zitten er bijna op. De ‘speciale stagiairs’ hebben het werk in de Brabantse ggz-instelling steeds beter in de vingers. Zo krijgt Nicolaas eindelijk beter contact met de eerder zo gesloten Mario en ziet Tim een heel andere kant van Matthew.

Nicolaas Veul

Uiteindelijk komt in het slot van 100 Dagen In Je Hoofd het afscheid. Daar hebben de twee programmamakers echt de tijd voor genomen, vertelt Nicolaas. “Dat is heel belangrijk voor de cliënten”, legt hij uit. Ook al omdat het aantal contacten met mensen van buiten de kliniek voor veel van hen klein is en het verloop van medewerkers groot. “Iemand in de ggz ziet tijdens zijn ‘carrière’ gemiddeld zo’n driehonderd hulpverleners. Dat is best heftig.”

Meer over