10,000 BC

Terug naar de prehistorie in avonturenfilm 10,000 BC

VeronicaDXD - donderdag 13 januari om 22:50

Onze stapelbedovergrootouders moeten in de avonturenfilm 10,000 BC mammoeten, sabeltandtijgers, vierbenige demonen en het mooiste meisje van het dorp vangen.

In de prehistorie wordt jager D'Leh (Steven Strait) verliefd op de mooie Evolet (Camilla Belle). De stam waartoe ze behoren beslist dat ze niet met elkaar mogen leven. Dan wordt het dorp aangevallen door een naburige agressieve stam die plunderend rondtrekt.

10.000 BC

Als deze stam te paard een groep, waaronder Evolet, ontvoeren zet D'Leh de achtervolging in. Hij voert de leiding over deze reddingsmissie. Samen met anderen van zijn stam volgt D'Leh de karavaan barbaren. Ondertussen weet hij de steun te winnen van een ander volk dat hij onderweg imponeert met zijn vakkundigheid. Gaat het hem lukken zijn volk te bevrijden en zal hij weer samen zijn met Evolet?

Roland Emmerich

Regisseur Roland Emmerich is een specialist als het gaat om rampenfilms. Naast 10.000 BC regisseerde hij ook Independence Day, The Day After Tomorrow en 2012. Begin 2022 verschijnt Moonfall waarin de maan door een vreemde kracht van zijn baan afwijkt, hierdoor stevenen de maan en de aarde op elkaar af. 

Woordgrapje

Als je de naam van hoofdpersoon D'Leh achterstevoren leest, lees je held. Dit is een inside joke van de Duitse regisseur Roland Emmerich. Dit slaat natuurlijk op het feit dat D'Leh de held is in het verhaal.

Meer over