10e editie Nederland staat op tegen kanker

10e editie Nederland staat op tegen kanker

NPO 1 - woensdag 19 augustus om 20:55

© Avrotros
Vanavond is de 10e live show Nederland staat op tegen kanker te zien op NPO 1. Een tv-avond vol indrukwekkende verhalen, gepresenteerd door Dionne Stax.

Het jubileumprogramma wordt om 20:35 uur vooraf gegaan door André staat op. Hierin blikt André van Duin terug op 10 jaar Nederland staat op tegen kanker. Van Duin werkte al eerder mee aan Nederland staat op tegen kanker, maar dit jaar is zijn bijdrage ook heel persoonlijk. Begin dit jaar verloor de entertainer zijn man Martin Elferink aan de gevolgen van kanker. In André staat op deelt André de mooiste momenten uit 10 jaar Nederland staat op tegen kanker.

Dionne Stax

Aansluitend begint de live show Nederland staat op tegen kanker vanaf verschillende locaties. De presentatie is in handen van Dionne Stax. Zij schakelt tussen de locaties waar bekende en onbekende Nederlanders in actie komen en hun persoonlijke ervaringen delen. Ook zijn er optredens van onder anderen Kensington, Miss Montreal en André Hazes.

Iedereen staat vanavond op met hun eigen verhaal, en samen staan ze op tegen kanker en voor het leven.

Levende standbeelden

Ook gaan twee bekende Nederlanders de uitdaging aan om anderhalf uur stil te staan als levend standbeeld. Zij worden getransformeerd tot grootheden uit de geschiedenis van kankeronderzoek: Gerard Joling als Antoni van Leeuwenhoek en Angela Schijf als Koningin Wilhelmina. 

Donateurs

Ook de kankerbestrijding is hard geraakt door de coronacrisis. Tientallen acties en evenementen gingen niet door. Dit treft de patiënt van nu en die van de toekomst. ‘Opstaan tegen kanker’ is een metafoor om kankerbestrijding te steunen en zoveel mogelijk donateurs te werven. Om zo de toekomst van kankeronderzoek veilig te stellen. En in deze onzekere, fragiele wereld is dat harder nodig dan ooit. Want het mag niet stoppen. Nooit. 

André staat op zie je om 20.35 uur op NPO 1. Nederland staat op tegen kanker start aansluitend op dezelfde zender om 20.58 uur. Meet weten over het programma? Kijk hier!

Meer over