13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Aanval op Amerikaans consulaat in Libië

Veronica - vrijdag 18 juni om 22:45

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Zes beveiligers moeten het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benzhagi beschermen tegen een aanval van ruim honderd terroristen.

In 2012 vallen ruim honderd zwaarbewapende terroristen het Amerikaanse consulaat en een CIA-compound in de Libische stad Benghazi aan.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Er zijn slechts zes beveiligers aanwezig om de ambassadeur en het personeel te beschermen. Steun van het leger of de CIA ontbreekt.

De zes man moeten stand zien te houden totdat er hulp komt. De belegering van het consulaat zou uiteindelijk dertien uur duren.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en de verfilming van het boek 13 Hours: The Inside Account of What Really Happened in Benghazi van Mitchell Zuckoff. 

Het eerste deel van de film is een langzame opbouw naar de climax. Interessant is om de situatie in Libië te leren kennen, al zullen de meeste kijkers vooral op de actie wachten.

Michael Bay

Die kunnen hun lol op, want 13 Hours is geregisseerd door Michael Bay, bekend van onder meer de Transformers-films. Zijn films zijn doorgaans vrij ongenuanceerd en zitten vol met stoere oneliners, rondvliegende kogels en ontploffingen.

Dat valt in dit oorlogsdrama mee. De film is wel doorspekt met Amerikaans patriottisme. Amerikanen eren graag hun helden en de beveiligers krijgen in The Secret Soldiers of Benghazi alle lof toegezwaaid.

Meer over