2 Fast 2 Furious

Paul Walker racet door in 2 Fast 2 Furious

Veronica - woensdag 3 augustus om 22:40

© Turner
Paul Walker speelt de hoofdrol in het tweede deel van The Fast and the Furious-filmreeks. Dit keer probeert hij een louche zakenman te ontmaskeren.

2 Fast 2 Furious is het vervolg op The Fast and the Furious. Net als in die film is de hoofdrol voor Paul Walker. Hij speelt ex-undercoveragent Brian O’Conner.

2 Fast 2 Furious

Sinds de gebeurtenissen in The Fast and the Furious is Brian op de vlucht voor de FBI. Hij is van Los Angeles naar Miami verhuisd en verdient daar de kost met illegale straatraces.

Maar ook in Miami weet de FBI Brian te vinden. Dat betekent niet dat hij meteen de bak in draait: hij kan op vrije voeten blijven als hij de plaatselijke politie meehelpt een drugsbaron op te pakken.

Brian hoeft die klus in 2 Fast 2 Furious niet alleen te klaren: hij werkt samen de bloedmooie undercoveragent Monica Fuentes (Eva Mendes). Ook bedingt Brian dat zijn straatracende jeugdvriend Roman Pearce (Tyrese Gibson) een handje mag helpen.

Paul Walker

Tijdens de productie van 2 Fast 2 Furious nam productiemaatschappij Universal het zekere voor het onzekere. Ze gaven de scriptschrijvers de opdracht om twee scenario's te schrijven: eentje met Dominic Toretto (het personage dat Vin Diesel in The Fast and the Furious speelde) en eentje zonder.

Dat bleek een goede keus. Diesel had geen trek in nog een rondje racen en deed niet mee in dit vervolg.

In opvolger The Fast and the Furious: Tokyo Drift was Diesel met een piepklein rolletje wel weer van de partij.

Meer over