2 Guns

Denzel Washington gaat undercover

Veronica - maandag 7 september om 20:30

© © Sony / MKNS
In deze actiekomedie spelen Denzel Washington en Mark Wahlberg allebei een undercoveragent. Ze infiltreren zelfs in dezelfde bende. Alleen weten ze dat niet van elkaar.

Narcotica-agent Bobby (Denzel Washington) krijgt een belangrijke opdracht: hij moet infiltreren in een Mexicaans drugskartel.

2 Guns

Eenmaal undercover maakt Bobby kennis met bendelid Stig (Mark Wahlberg). Als hij in 2 Guns plannen heeft een bank te beroven, gaat Bobby maar wat graag mee.

Zo heeft hij de kans om én Stig én de leider van de bende op heterdaad te betrappen.

Bobby's plannetje pakt niet helemaal uit zoals hij had gehoopt. De overval levert een stuk meer geld op dan hij vooraf had voorzien. Bovendien lukt het zijn mannen niet om Stig of de bendeleider in de kraag te vatten.

Denzel Washington

Dat laatste is ook niet zo gek: Stig blijkt ook een undercoveragent. Als Stig en Bobby eenmaal doorhebben dat ze dezelfde zaak onderzoeken, moeten ze gaan samenwerken. Maar of ze elkaar nog wel vertrouwen...

Hoofdrolspelers Denzel Washington en Mark Walhberg hadden flink lol met hun karakters. Veel van de dialoog die je in 2 Guns ziet, stond niet in het script.

De acteurs improviseerden er op de set lustig op los. Het eindresultaat van die improvisaties was vaak beter dan wat de scenarioschrijvers hadden bedacht.

 

 

Meer over