2 voor 12

Astrid Joosten is terug met een splinternieuw seizoen 2 voor 12

NPO 2 - vrijdag 15 september om 20:25

© Annemieke van der Togt
Astrid Joosten presenteert een nieuw seizoen van de kennisquiz 2 voor 12. Nog steeds populair dankzij het herkenbare format. Twaalf uiteen­lopende vragen waarbij het duo ook naslagwerken mag gebruiken om tot de goede antwoorden te komen.

Te midden van het geweld van Flikken Rotterdam en familieshows keert een baken van rust en regelmaat terug op de vrijdagavond. Astrid Joosten presenteert een nieuw seizoen van 2 voor 12.

2 voor 12

Het programma, gestart in 1971, is de langstlopende kennisquiz op tv. De laatste jaren nemen de kijkcijfers fors toe. Werd een aflevering tien jaar ge­leden nog door zo'n 800.000 mensen bekeken, de laatste jaren zijn dat er ruim een miljoen. Dat komt door het onverwoestbare en herkenbare format. Twaalf uiteen­lopende vragen waarbij het duo naslagwerken mag gebruiken om tot de goede antwoorden te komen en het twaalfletterige woord te raden. Om de quiz in tijdperspectief te plaatsen: in de beginjaren namen sommige kandidaten al rokend deel en werd het gewonnen bedrag contant uitbetaald.

Meer over