20 jaar RTL: hieperdepiep hoeraaaaa!

29 September 2009 11:16 | kijktips | Door Televizier

Vandaag, precies twintig jaar geleden, gingen de lichten aan bij RTL Véronique, de voorloper van RTL 4. Om dat te vieren nodigt Clairy Polak vele bekende RTL 4-gezichten en oud-gedienden uit in de Nova-studio.

Nou ja, eigenlijk is het gewoon Irene Moors die Clairy nadoet in De TV kantine: 20 jaar RTL. Carlo Boszhard en zijn tv-zusje kruipen in de huid van Hans van der Togt, Ron Brandsteder en Viola Holt.

Gastrollen
Gastrollen zijn er voor (de echte) Catherine Keyl, Myrna Goossen en Willibrord Fréquin, die herinneringen ophalen aan programma's als De vijf uur show en Koffietijd. Daarnaast brengt 'Kim Holland' ook een bezoekje aan jubilaris 'Jan de Hoop', de allereerste medewerker van RTL Véronique.

Irene en Jan
Irene: "Ik werk ook al twintig jaar bij RTL. Jan zegt altijd dat hij een kwartier eerder in dienst was. Ik weet niet of dat zo is, want ik ken niemand die ik dat kan vragen. In de afgelopen twintig jaar heb ik veel mensen zien gaan en komen. Maar het gekke is: de tijd is voorbij gevlogen. Maar ik zit er nog steeds en blijf nog zeker drie jaar. Dat is dan wel weer geestig."

Lustrum
De komende dagen verschijnen er nog veel meer bijzondere tv-programma's om het vierde lustrum van de omroep te vieren, te beginnen met een Telekids-special morgenochtend.

Meer over