Wie is de jubileum-Mol?

Is het Nikkie of Jeroen?

NPO 1 - zaterdag 24 oktober om 20:30

© AVROTROS
Het spel is gespeeld, de laatste test is gemaakt. De tien kandidaten en Rik van de Westelaken komen bij elkaar voor het antwoord op die cruciale vraag: Wie is de Mol? 

Het spel is gespeeld in 20 jaar Wie is de Mol? De finalisten zijn Tygo Gernandt, Nikkie de Jager en Jeroen Kijk in de Vegte. In de aflevering van vorige week maakte Rik al duidelijk dat Tygo de mol in elk geval níet is. Dan blijven Jeroen en Nikkie over, maar ja, wie van de twee is de saboteur van het geheel? 

Jeroen meest verdacht

Voor beide kandidaten zijn een hoop redenen te noemen waarom ze de mol zouden kunnen zijn. Toch neigt een meerderheid, zij het klein, van de gebruikers van de Wie is de mol?-app naar de Radio 2-dj. Niet gek, want zoals zo vaak in dit spel, was hij eigenlijk gedurende het hele seizoen vooral een onopvallende kandidaat. Zo onopvallend, dat het misschien wel verdacht is...

Follow the money

Ook naar Nikkie wijzen een hoop aanwijzingen. Had ze voorkennis? Enkele versprekingen bij opdrachten leken daar wel op. En ze haalde bovendien minder geld dan Jeroen binnen voor de pot. En follow the money is nog altijd een beproefde methode om de mol op te sporen.

Meer over