21 Bridges

Chadwick Boseman raast door Manhattan in 21 Bridges

Veronica - woensdag 18 oktober om 23:06

© LEONINE Distribution
In de actiethriller 21 Bridges speelt Chadwick Boseman (bekend van Black Panther) een van zijn laatste rollen.

Naar eigen zeggen gebruikt rechercheur Andre Davis (Chadwick Boseman) zijn wapen alleen als hij echt niet anders kan. Zijn collega’s zien dat anders: ze vinden Davis schietgraag en gevaarlijk.

21 Bridges

Wat zij – misschien – niet weten, is hoe hij zo geworden is: door een ervaring uit zijn verleden is hij vastbesloten om criminelen die politiemensen doden met gelijke munt terug te betalen.

In deze actiethriller blijkt hoe ver hij daarin gaat. Davis laat alle 21 bruggen afsluiten die Manhattan met de andere wijken van New York verbinden, om te voorkomen dat de mensen ontsnappen die bij een mislukte drugsdeal een aantal agenten doodschoten.

Dat levert een vakkundig gemaakte film op, die vooral interessant is omdat de in 2020 overleden Boseman hier een van zijn laatste rollen speelt.

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman deed niet moeilijk over geld. Dat bleek toen tegenspeelster Sienna Miller een conflict had met de producenten van de film. Omdat ze haar niet het gage wilden betalen dat ze vroeg, gaf Boseman haar een deel van zijn eigen loon.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er een vervolg op 21 Bridges zou komen. Boseman zou niet alleen de hoofdrol spelen, hij zou die film ook produceren. Dat ging niet door. Niet alleen vanwege het overlijden van Boseman, maar ook omdat de film het heel slecht deed in de bioscopen.

Meer over