21 Jump Street

Channing Tatum en Jonah Hill gaan undercover in 21 Jump Street

RTL 7 - dinsdag 2 augustus om 22:28

© Turner
Politiemannen Schmidt en Jenko zijn net van de politieacademie af als ze een arrestatie verprutsen. Voor straf moeten ze in 21 Jump Street undercover. Op een middelbare school.

Op de middelbare school hebben nerd Schmidt (Jonah Hill) en populaire Jenko (Channing Tatum) weinig met elkaar te maken. Ze kennen elkaar wel, maar daarmee houdt het ook zo'n beetje op. Na hun eindexamens komen ze elkaar weer tegen. Op de politieacademie.

21 Jump Street

Schmidt en Jenko hebben allebei moeite met de opleiding: de sportieve Jenko is niet zo snugger, bolleboos Schmidt is niet bepaald een geboren atleet. Het tweetal sleept elkaar erdoorheen. Dat is het begin van hun vriendschap.

Koud van de opleiding af verprutsen Jenko en Schmidt in hun enthousiasme een simpele arrestatie. Voor straf stuurt hun chef ze naar 21 Jump Street, een speciale undercoverafdeling van de politie.

Hun opdracht: Schmidt en Jenko moeten undercover op een middelbare school. Daar moeten ze de handel in een gevaarlijke nieuwe drug zien te stoppen.

Johnny Depp

Tussen 1987 en 1991 was de tv-serie 21 Jump Street razend populair. Voor een van de hoofdrolspelers van toen was de serie een springplank naar een succesvolle Hollywoodcarrière: Johnny Depp.

De undercoveragent van het eerste uur heeft een piepklein rolletje in deze film: samen met zijn oud-collega's uit die tijd komt Johnny Depp even voorbij.

Meer over