28 Days

Een alcoholverslaafde schrijver

28 Days is een Amerikaans drama uit 2000. De film gaat over een schrijver met een alcohol- en drugsverslaving. Sandra Bullock speelt de hoofdrol.

Sandra Bullock speelt Gwen Cummings, een aan alcohol en drugs verslaafde schrijver. Ze ontkent dat ze vaak te veel drinkt en ziet het dus niet als een probleem. Op een dag wordt ze dronken wakker en beseft ze veel te laat dat het die dag de trouwerij van haar zus is. Halsoverkop gaat ze er toch heen, maar ze veroorzaakt grote schade. Ze rijdt met een limousine een winkel in en moet voor de rechter verschijnen.

28 Days

Haar dronken acties bezorgen Gwen een veroordeling tot 28 dagen in een afkickklinniek. Dit ziet de alcoholiste helemaal niet zitten. Ze verzet zich overal tegen. In de kliniek wordt ze geconfronteerd met zichzelf en anderen. Gwen kan het niet meer aan en doet pogingen om te ontsnappen, maar tevergeefs. Uiteindelijk ziet ze in dat ze een groot probleem heeft en probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen.

Afkickkliniek

Actrice Sandra Bullock bracht zelf ook enige tijd door in een afkickkliniek om zich voor te bereiden op haar rol.

Verder zien we regelmatig op de achtergrond kunstwerken die in het echt gemaakt zijn door echte patiënten die hebben gerevalideerd in vergelijkbare afkickklinieken. 

Meer over:

Reageren