2Doc: Four hours at the Capitol

De terugblik op een roerige dag in Washington

NPO 2 - donderdag 6 januari om 22:09

© https://drbilleder.dr.dk
Beveiligers en politici blikken in de 2Doc: Four Hours at the Capitol terug op 6 januari 2021, de dag dat een woedende meute Trumpaanhangers het Witte Huis bestormde. Dit uit onvrede met de verkiezingsuitslag, die een einde maakte aan Trumps presidentschap.

6 januari 2021 ging met inktzwarte letters de Amerikaanse geschiedenisboeken in, als de dag dat het Witte Huis werd aangevallen. Niet door communisten, de maffia of moslimextremisten, maar door doodgewone Amerikanen, van vrachtwagenchauffeurs tot huisvrouwen.

Joe Biden

Deze bonte mengelmoes van opgehitste Trumpaanhangers bestormde die dag het epicentrum van de Amerikaanse democratie, omdat ze het niet eens waren met de verkiezing van Joe Biden tot president van het land. 2Doc: Four hours at the Capitol laat ooggetuigen aan het woord. Hun woorden zijn niet mals. Door de wol geverfde oorlogsveteranen vertellen dat ze nog nooit zoiets hebben meegemaakt; politici dat ze vreesden voor hun leven. Ook zijn er beelden van de camera's die beveiligers op hun lichaam droegen.

Meer over