2Doc: Het leven gaat niet altijd over tulpen

De familie Schouten vecht terug

NPO 2 - maandag 7 juni om 19:55

© EO
Jolanda Schouten was jarenlang de drijvende kracht achter zowel het tulpenbedrijf van haar man als de internationale schaatscarrières van haar kinderen. Als ze na een hersenbloeding hulpbehoevend wordt, verandert alles.

Eén moment kan meerdere levens onherroepelijk veranderen, dat bewijst het verhaal van Jolanda Schouten en haar gezin in de EO-documentaire: Het leven gaat niet altijd over tulpen. Samen met haar man runde Jolanda jarenlang in het West-Friese Andijk een internationaal tulpenbedrijf. Daarnaast schaatsten haar kinderen Irene en Simon toen beiden op wereldniveau.

Jolanda krijgt hersenbloeding

Het leven van de familie Schouten draaide om tulpen en training, maar dat veranderde in een klap toen Jolanda anderhalf jaar geleden een hersenbloeding kreeg. Artsen gaven haar weinig kans op herstel, maar met hulp van haar gezin begon ze aan het revalidatietraject. Documentairemaker Barbara Makkinga volgt voor de Evangelische Omroep de familie Schouten terwijl ze met de nodige moed, humor en doorzettingsvermogen wennen aan hun nieuwe realiteit.

Meer over