2Doc IDFA Primeur: Raising a school shooter

Emotionele verhalen in indrukwekkende documentaire Raising a school shooter

NPO 2 - maandag 22 november om 20:30

© VPRO
De indrukwekkende IDFA-documentaire Raising A School Shooter is vanavond te zien op NPO2. Daarin vertellen ouders van drie leerlingen van een dodelijke schietpartij op school hun verhaal.

Ouders van drie leerlingen die wapens binnenbrachten in hun school en klasgenoten en personeel vermoordden, vertellen hun verhaal van verlies in Raising a School Shooter. De gevolgen van de daden van hun kroost zijn desastreus en de ouders moeten ermee zien te leven.

Columbine

Aan het woord komt een drietal ouders. De zoon van Jeff zit een levenslange gevangenisstraf uit nadat hij als vijftienjarige het vuur opende op zijn klasgenoten. Ook Clarence’s zoon Nicholas zit na een dodelijke schietpartij voor de rest van zijn leven vast. Sue is de moeder van Dylan Klebold, een van de twee tieners die het bloedbad op Columbine High School veroorzaakten en daarna zichzelf ombrachten.

Sorry

Als ouders zijnde blijf je altijd met vragen achter. En een onmenselijke opgave. Want hoe laveer je tussen verdriet, schuldgevoel en machteloosheid? En hoe zeg je sorry tegen de ouders van de klasgenoten van je kind die zijn omgebracht? Mag je überhaupt wel rouwen als jouw zoon de dader is van een gruwelijke schietpartij? Frida en Lasse Barkfors maakten deze heftige documentaire.

Meer over