2Doc Kort: Corrie

Corrie vertelt openhartig over leven als partner van een transgender in 2Doc: Corrie

NPO 2 - vrijdag 17 maart om 22:19

© KRO-NCRV
Terwijl haar partner begint aan een transitieproces van man naar vrouw, belandt Corrie zelf in een crisis. Opeens staat haar leven op losse schroeven, maar dan blijkt de transitie ook haar nieuwe kansen te bieden. In de 2Doc: Corrie hoor je haar complete verhaal.

Als Corries partner Ashley begint aan een transitie van man naar vrouw, belandt ze zelf ook in een proces van verandering. Terwijl Ashley tijdens het traject vooral veel met zichzelf bezig is, voelt Corrie zich tekortgedaan. Ze gaat vragen stellen over zichzelf, haar relatie en andere dingen in het leven die ze tot voor kort vanzelfsprekend vond. Haar vriendin Jet, bij wie Corrie haar hart uitstort, raadt haar aan om zichzelf vooral niet uit het oog te verliezen tijdens het hele proces.

2Doc: Corrie

In de korte documentaire Corrie laat filmmaker Marieke Widlak zien hoe deze crisis Corrie aan het denken zet, nieuwe inzichten geeft en de kans biedt om met een schone lei te beginnen. Ook komen Corrie en Ashley op onverwachte manieren juist dichter bij elkaar.

Meer over