2Doc kort: Vier vrienden op een platte aarde

Bewijs voor platte wereld in nieuwste 2Doc

NPO 2 - maandag 7 februari om 22:19

© Human
Vier vrienden hebben in de korte 2Doc Vier Vrienden Op Een Platte Aarde hetzelfde doel: laten zien dat de wereld plat is. Een laserexperiment tussen Calais en de krijtrotsen van Dover moet het bewijs leveren. Ieder expeditielid heeft zijn eigen reden voor de missie.

Een onmogelijke missie vormt de kern van 2Doc kort: Vier Vrienden Op Een Platte Aarde. Jeffrey en zijn jeugdvrienden Ruud, Emilio en Ruben willen sluitend bewijs vinden dat de wereld plat is. Jeffrey heeft in Vietnam een krachtige laser laten bouwen, waarvan de straal over tientallen kilometers zichtbaar is. Hiermee wil hij aantonen dat de curve van de aarde een fabeltje is.

Vier Vrienden Op Een Platte Aarde

Het moment van de waarheid speelt zich af rond het nauw van Calais. Zijn drie vrienden vuren de lichtstraal op het strand in Frankrijk richting Dover, waar Jeffrey wacht tot de laser rechtstreeks de krijtrotsen raakt. Jeffrey en Ruben zijn overtuigd dat wereldleiders de waarheid over de platte aarde achterhouden, hun twee schoolvrienden gaan om heel andere redenen mee op reis.

Meer over