2Doc: Slag om Hoek van Holland

Rutger Castricum volgt boze parkbewoners

NPO 2 - maandag 30 mei om 20:30

© PowNed
Bewoners van Recreatieoord Hoek van Holland strijden voor hun prachtige plekje aan zee. De gemeente Rotterdam wil het gebied niet langer exploiteren. In de documentaire 2Doc: Slag om Hoek van Holland volgt Rutger Castricum de boze parkbewoners.

In de documentaire 2Doc: Slag om Hoek van Holland volgt presentator Rutger Castricum de bewoners van Recreatieoord Hoek van Holland. Het woongebied, dat door de gemeente Rotterdam in 1923 in het leven is geroepen, dreigt in zijn huidige vorm te verdwijnen.

Vakantiepark

De betrokken wethouders vinden dat het exploiteren van het vakantiepark niet meer tot de kerntaken behoort en zoeken naar oplossingen. Een interessante situatie voor commerciële partijen, die het gebied graag willen opknappen en uitbaten.

Bewoners

De huidige bewoners maken zich grote zorgen om hun toekomst; ze zijn bang dat ze hun plekje kwijtraken. Ze zijn boos over de huidige aanpak en beschuldigen de gemeente van een schimmige praktijken. Castricum volgt ze in hun strijd tegen de gemeente en investeerders.

Meer over