2Doc: Voorgoed samen

De weken voor de dood in 2Doc: Voorgoed Samen

NPO 2 - maandag 14 februari om 22:19

© KRO-NCRV
Loes (88) heeft een spierziekte en Monique (74) begint te dementeren. De geliefden willen ondraaglijk lijden niet afwachten, maar samen sterven. Regisseur Nousjka Thomas volgt hen in de bijzondere 2Doc: Voorgoed samen in de weken voor de gezamenlijke euthanasie.

Samen sterven is de wens van de 88-jarige Loes en de 74-jarige Monique. Loes heeft een spierziekte en Monique begint te dementeren. De geliefden zijn steeds meer van elkaar afhankelijk en willen ondraaglijk lijden niet afwachten.

Nousjka Thomas

Wanneer Nousjka Thomas van dit voornemen hoort, neemt ze contact met hen op. Met nog vijf weken tot de gezamenlijke euthanasie, besluiten Loes en Monique de regisseur en haar camera toe te laten in de laatste fase van hun leven.

2Doc: Voorgoed Samen

In 2Doc: Voorgoed Samen is te zien hoe de twee in hun boerderij herinneringen ophalen, afscheid nemen van familie en vrienden, en genieten van een glas wijn. Thomas volgt hen tot in de laatste week. “Ik denk dat ik nog nooit twee vrouwen heb ontmoet die zó hun eigen weg volgen”, vertelde ze op Linda.nl.

Meer over