3 op reis

Vjèze Fur ontdekt het culinaire hart van Baskenland in 3 op Reis

NPO 3 - vrijdag 16 februari om 23:12

© BNNVARA
Freddy ‘Vjèze Fur’ Tratlehner vervolgt zijn culinaire 3 op Reis-rondreis door Europa. In het Spaanse Baskenland bezoekt hij het laboratorium van driesterrenchef Elena Arzak. Aan de kust ontmoet hij de meesters van het visgrillen.

Freddy Tratlehner is beter bekend als Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig. Hoewel zijn alias anders doet vermoeden, is Tratlehner onmiskenbaar een culinair talent. Zijn gerechten werden op Instagram talloze keren bekeken. Ook bracht hij het kookboek Lekker Fred uit.

3 op Reis

In 3 op Reis maakt Tratlehner een culinaire roadtrip door het Spaanse Baskenland. Hij bezoekt onder meer San Sebastián. Deze stad is met zestien Michelinsterren het gastronomische hart van de regio. Verder doet de rapper inspiratie op aan de kust, waar hij alles leert over de kunst van het visgrillen. Tratlehner kwam overigens maar liefst zes kilo aan tijdens de opnames. “Ik was wel dichtgeslibd”, vertelde hij in RTL Boulevard. “Dus ik heb daarna even een sapkuurtje moeten doen.”

Meer over