3Doc: Van vader op zoon

Mart Hoogkamer openhartig in 3Doc: Van vader op zoon

NPO 3 - zaterdag 23 april om 23:07

© BNNVARA
Mart Hoogkamer scoorde deze zomer een enorme hit met het nummer Ik ga zwemmen. Wat echter weinig mensen weten, is dat achter deze vrolijke volkszanger meer schuilgaat, zo blijkt wel uit de 3Doc: Van vader op zoon die vanavond op tv te zien is.

De Leidse volkszanger Mart Hoogkamer heeft sinds zijn kindertijd slechts één droom: om net zo succesvol te worden als André Hazes. Die droom heeft hij echter niet van een vreemde: ook zijn vader was ooit in het bezit van een platencontract, maar zag die carrière in duigen vallen. Hoe voorkomt Mart dat dit hem overkomt en belangrijker nog: tegen welke prijs?

Mart Hoogkamer

Arjen Sinninghe Damsté, de regisseur van 3Doc: Van vader op zoon, hoopt met deze docu een andere kant van Mart te laten zien. "Ik snap dat heel veel mensen hem nu zien als 'die jongen van Bacardi Lemon', maar Mart zijn veelzijdigheid is juist zijn kracht", zo vertelt hij in een interview met 2Doc. "De meeste mensen hebben geen weet van hoe groot de wereld van Nederlandstalige muziek is en hoe omvangrijk die optredens zijn. Nu zien mensen dat ik het succes van Mart niet heb aangedikt in de documentaire." 

Meer over