3Doc: Mijn naam is Stefano Keizers

Dit is Stefano Keizers

NPO 3 - donderdag 11 augustus om 20:58

© BNNVARA
Gover Julius Samuel Meit - zeg maar Stefano Keizers - maakt altijd indruk. Of het een goede of een slechte indruk is, dat kan hem niet schelen. Al lijkt het in de documentaire 3Doc: Mijn Naam Is Stefano Keizers dat hij toch het liefst verguisd wil worden.

Stellen mensen al geen vraagtekens bij de geestelijke gesteldheid van Stefano Keizers, dan doen ze dat zeker na het zien van 3Doc: Mijn Naam Is Stefano Keizers. Documentairemaker Lavinia Aronson filmde bij hem thuis en Jeroen Pauw omschreef de beelden in Op1 als 'man woont op vuilnisbelt'. Een hoarder is er niets bij.

Stefano Keizers

Keizers heeft ook helemaal niet de illusie dat hij met de documentaire zieltjes gaat winnen. Sterker nog: "Ik wil mensen nachtmerries bezorgen", zei hij tegen Pauw. "Dat is het hoogst haalbare voor mij, dat je zelfs in je slaap nog aan Stefano Keizers denkt." Bij zijn laatste voorstelling Sorry Baby, waarin hij zijn excuses aanbiedt aan zijn huidige vriendin én zijn exen, liepen tot zijn vreugde weer mensen weg, vertelde hij eerder aan Eva Jinek. (HH)

Meer over