3Lab: Huisje, boompje... weduwe

Rouwen zonder zwart randje

NPO 3 - maandag 13 december om 23:16

© EO
Marieke en haar naamgenoot verloren op jonge leeftijd hun partner. De twee (nu 29 en 34) zochten naar een manier om te rouwen zonder zwart randje. Ze pakken hun levens weer op: met vallen en opstaan én met humor, zo is te zien in de 3Lab: Huisje, Boompje... Weduwe.

Drie weken voor hun bruiloft overleed plotseling de partner van Marieke (destijds 25). “Het ging van trouwen naar rouwen”, zegt ze vier jaar later in de documentaire Huisje, boompje… weduwe. In plaats van een paar onbezorgde wittebroodsweken volgde er een emotioneel rouwproces.

Rouwen

Haar naamgenoot (destijds 30) was twee jaar getrouwd toen haar partner overleed. “Tot de dood ons scheidt kwam bij ons vrij snel”, zegt ze ironisch. De twee Mariekes vonden elkaar in hun rouwproces. “Ja, het is superzwaar, maar nog zwaarder hoeven we het niet te maken. We waren op zoek naar een manier om te rouwen zonder zwart randje.”

In de documentaire is te zien hoe de twee vrouwen proberen hun leven weer op te pakken. Dat doen ze met vallen en opstaan en vooral met humor.

Meer over