47 Meters Down

Een mooi duiktochtje loopt uit in een nachtmerrie in 47 Meters Down

RTL 7 - woensdag 10 juli om 20:27

© Motion Pictures
Wat een mooi duiktochtje had moeten worden loopt in 47 Meters Down uit op een nachtmerrie. De veiligheidskooi waarin Lisa en haar zus Kate zitten, zinkt naar de zeebodem.

Nadat haar vriendje haar gedumpt heeft, is Lisa (Mandy Moore) wel even aan vakantie toe. Samen met haar zus Kate gaat ze naar Mexico.

47 Meters Down

Lisa is van plan om lekker lui op het strand te liggen bakken en verder zo min mogelijk te doen. Kate is wat avontuurlijker ingesteld: ze wil gaan duiken.

En niet zomaar duiken. Kate haalt Lisa in 47 Meters Down over om te gaan zwemmen met haaien.

Voor hun eigen veiligheid gaan de zussen in een stalen kooi het water in. En dan gaat het gruwelijk mis.

De kabel waarin de kooi langzaam het water in moet zakken, breekt af. Lisa en Kate zinken met kooi en al naar een diepte van 47 meter.

Ze kunnen niet meer communiceren met de boot boven hen en ze hebben maar weinig zuurstof. Komen Lisa en Kate op tijd boven water of worden ze haaienvoer?

Mandy Moore

De onderwateropnamen voor 47 Meters Down vonden niet op zee plaats, maar in een speciaal gemaakte tank.

Omdat koraal niet kan overleven in zoet water, moesten de filmmakers iets bedenken dat op koraal lijkt. Hun oplossing: stronkjes broccoli.

Volgens hoofdrolspeelster Mandy Moore werd het na een tijdje behoorlijk onprettig om in die tank te werken. Volgens haar was het op een gegeven moment net alsof ze in soep aan het filmen waren.

Meer over