48 Hrs.

Nick Nolte zit twee dagen opgescheept met Eddie Murphy in 48 Hrs

Veronica - donderdag 11 januari om 22:31

© Paramount
Agent Jack Cates is er een van het type 'niet lullen maar poetsen'. Die harde houding is ook nodig: hij moet de moord op een aantal collega's onderzoeken. Jack werkt het liefst alleen, maar hij heeft in 48 Hrs. hulp nodig.

Jack (Nick Nolte) baalt daar stevig van. Helemaal als hij hoort met wie hij moet samenwerken: de sjacheraar Reggie Hammond (Eddie Murphy).

48 Hrs.

Hammond is een oude celmaat van een van de criminelen waar Jack achteraan zit. De kans bestaat dat Reggie Jack hier en daar wel kan helpen. Probleempje: Reggie zit zelf nog in de cel. Omdat de politietop de daders zo snel mogelijk wil pakken, mag Jack hem in 48 Hrs. een tijdje ‘lenen’ uit de gevangenis. Twee dagen om precies te zijn.

Die 48 uur zijn voor Jack meer dan genoeg om helemaal horendol te worden van de luidruchtige en praatgrage Reggie. Het is al snel duidelijk: Reggie en Jack zijn geen match made in heaven. Verre van zelfs. En toch. Na twee dagen beginnen de mannen elkaar zowaar een beetje te waarderen.

Eddie Murphy

In 48 Hrs. maakte stand-upcomedian Eddie Murphy zijn debuut als acteur. Met succes: de film werd een grote hit en maakte in één klap een ster van de New Yorkse komiek.

Acht jaar na 48 Hrs. kwamen Murphy en Nolte weer samen. In 1990 deden ze het trucje in Another 48 Hrs. nog eens dunnetjes over.

Meer over