Joseph Gordon-Levitt en Seth Rogen in comedy over kanker

10 september 2021 12:16 | kijktips | Door Jorrit van Broekhoven

© https://prensa.axn.es/
Als hij te horen krijgt dat hij kanker heeft, zoekt twintiger Adam steun bij zijn beste vriend. Joseph Gordon-Levitt en Seth Rogen spelen in het comedydrama 50/50.

Kanker is een verschrikkelijke ziekte, en daarmee niet bepaald een onderwerp om een komische, lichtvoetige film over te maken.

50/50

En toch is dat precies wat regisseur Jonathan Levine en scenarioschrijver Will Reiser met 50/50 hebben gedaan. De titel slaat op de overlevingskansen van hoofdpersoon Adam (Joseph Gordon-Levitt), een man van 27 die te horen krijgt dat hij een tumor in zijn ruggenmerg heeft. Tijdens zijn ziekte vindt Adam steun bij zijn beste vriend Kyle (Seth Rogen) en bij Katherine (Anna Kendrick), zijn psychologe bij het kankercentrum.

Seth Rogen

Dat 50/50 precies de juiste balans tussen humor en ernst weet te vinden is niet alleen knap, het is ook logisch: Will Reiser baseerde het scenario op zijn eigen ervaringen met de ziekte. Seth Rogen was de vriend die hem tijdens zijn ziekte steunde; hij speelt hier dus grotendeels zichzelf. De acteur heeft meermaals verteld dat hij op het toilet zat toen zijn vriend hem belde om te vertellen dat hij kanker had. Hoewel hij en Wil Reiser dat een heel grappig detail vinden, besloten ze om dat toch uit de film te laten.

Meer over