70 jaar tv: Je beste vriend

Sonneveld of Lubach? Han Peekel onderzoekt humor op tv

NPO 1 - woensdag 20 oktober om 21:35

© MAX
Wim Kan, Toon Hermans en Wim Sonneveld, Koot & Bie, André van Duin en Arjen Lubach; ze komen allemaal voorbij in het laatste deel van het vierluik 70 jaar tv: Je beste vriend. Hierin bespreekt Han Peekel de rol van humor en entertainment op televisie.

Het record voor het hoogste bedrag voor een televisieoptreden staat op naam van Wim Kan. Hij kreeg in 1976 een miljoen gulden voor zijn oudejaarsconference, een eindejaarstraditie die bij hem is ontstaan. Deze zeer gewaardeerde conference komt voor in het laatste deel van het vierluik 70 jaar tv: Je beste vriend. Hierin bespreekt Han Peekel de nar op televisie.

De Grote Drie

Al in het begin van de televisiehistorie spelen humor en entertainment een belangrijke rol. Natuurlijk begon het met de Grote Drie: Wim Kan, Toon Hermans en Wim Sonneveld. Later waren onder anderen Van Kooten & De Bie en André van Duin goed voor een schaterlach in de Nederlandse huiskamers. Arjen Lubach is een van de mensen die voorbijkomt als Peekel kijkt naar de televisiehumor van tegenwoordig.

Meer over