71 graden Noord: nederig in Noorwegen

Je moet wel gek zijn om als BN'er te willen meedoen aan een programma als 71° Noord. Zwemmen in ijskoud water, tegen kilometers hoge bergen oplopen en hindernisbanen afleggen in het onherbergzame Noorse landschap, dat klinkt niet als de meest aantrekkelijke vrijetijdsbesteding.

Toch zeiden vijf BN'ers en vijf bekende Vlamingen 'ja' toen ze werden gevraagd.

Nederlanders
De Nederlanders die het dit jaar aandurfden, zijn presentatrice Irene van de Laar, ex-scheidsrechter Dick Jol, platenbaas Stacey Rookhuizen, oud-Formule 1-coureur Christijan Albers en actrice Cystine Carreon (uit Gooische vrouwen).

Natuurschoon
Ze ondernemen een tocht van 2500 kilometer met de Noordkaap als eindbestemming. Onderweg moeten de deelnemers ook eliminatierondes zien te overleven. De presentatie is in handen van de Vlaamse Karoline Kamosi en Ruben Nicolai, die zeer onder de indruk raakte van het Noorse natuurschoon.

"De natuur is er nog de baas en daardoor voel je je als mens erg klein. Als je 360 ˚ kunt ronddraaien en nergens de hand van de mens ziet, denk je vanzelf over de belangrijke dingen van het leven na. Het geeft je vrijheid in je hoofd."

Reageren