71 graden noord (slot)

Vanavond komt één van de drie finalisten na weken zware opdrachten en barre kou als eerste aan op het plateau van de Noordkaap. Vijf Belgen en vijf Nederlanders begonnen ooit aan de tocht van 2500 kilometer door Noorwegen. Nu zijn alleen Stacey, Stan en Thomas nog over. De winnaar gaat met de 71 graden noord-trofee mee naar huis.

De drie finalisten, Stacey, Stan en Thomas lijden onder een zware trektocht. Daarna moeten ze naar Honningsvag roeien, waar ze kingkrabben moeten vangen. Voor één van de drie is de reis na deze beproeving definitief afgelopen.

De twee beste kandidaten trekken verder richting de Noordkaap, waar hen nog drie uitdagende proeven wacht: een steile heuvel beklimmen, racen op sneeuwscooters en klimmen over een ravijn.

Waanzinnig
Terugkijkend op het ijskoude avontuur geeft mede-presentator Ruben Nicolai te kennen: "Ik vond het waanzinnig. Niet alleen vanwege het fraaie landschap, maar ook omdat ik voor het eerst bijna vier weken non-stop televisie kon maken.

Voor De lama's was ik maximaal drie dagen bezig en nu werk je met een groep van vijftig man lange tijd aan één productie.

Ik ben heel blij dat de AVRO het programma van RTL heeft overgenomen; het is een enorme buitenkans om dit mee te maken."

Reageren