7500

Piloot Joseph Gordon-Levitt moet zijn passagiers redden in 7500

Veronica - woensdag 10 januari om 20:26

© http://www.ard-foto.de (das erste)
Een vlucht van Berlijn naar Parijs wordt in 7500 gekaapt door een groep terroristen. Als ze de piloot Michael neersteken, moet de copiloot de levens van de passagiers en bemanning redden.

Het lijkt een gewone werkdag voor de verlegen Amerikaanse copiloot Tobias (Joseph Gordon-Levitt). Hij bereidt zich voor op een vlucht van Berlijn naar Parijs.

7500

Eenmaal in de lucht verandert de vlucht al snel in een levensgevaarlijke situatie. Terroristen proberen het vliegtuig te kapen en twee van hen dringen de cockpit binnen.

Piloot Michael wordt neergestoken met gebroken glas en Tobias raakt gewond aan zijn arm. Toch weet hij een van de kapers te overmeesteren en de andere uit de cockpit te verdringen.

Zonder Michael is het nu volledig aan Tobias om de levens van de passagiers te redden in 7500. Als dat hem niet lukt is zijn jonge kind meteen een wees, want zijn vriendin is stewardess op de vlucht. Terwijl de terroristen dreigen passagiers en bemanningsleden te vermoorden, neemt de druk op Tobias toe.

Joseph Gordon-Levitt

Meestal worden dit soort films opgenomen op een set die lijkt op een vliegtuig. 7500 daarentegen, is opgenomen in een echt vliegtuig dat gekocht werd voor de productie.

Joseph Gordon-Levitt moest dus overtuigend een co-piloot spelen in een echt vliegtuig, maar gelukkig had hij hulp.
De piloot in de film, Michael, werd gespeeld door Carlo Kitzlinger, die echt piloot is. Hij vloog jarenlang voor Lufthansa.

Meer over